Magunkról

Bemutatkozik a Dél-Kína Kulturális Egyesület

Egyesületünk 2010 augusztusában alakult abból a célból, hogy szervezett keretet biztosítson a dél-kínai kultúra iránt érdeklődő, 2006-óta spontán szerveződő baráti társaságunknak. Társaságunk tagjai elsősorban a kínai harcművészetek, kalligráfia, teakultúra, vallási hagyományok, oroszlántánc, sárkánytánc, dobművészet és a kínai nyelv iránt érdeklődnek. Kedvtelés szerűen gyakoroljuk, tanulmányozzuk és kutatjuk a dél-kínai kultúra egyedülálló értékeit és néphagyományait

Az Egyesület alapítója és jelenlegi elnöke: Csaba LU

Miért alapítottam az Egyesületet?

Buddhista nyelvfilozófusként végeztem a Tan Kapuja Buddhista Főiskola kínai szakirányán, majd sinológusként az ELTE Kínai Szakán. Elvégeztem nyelvész szakirányon a 3 éves PhD. doktorandusz kurzust, de nem doktoráltam le.
Szabadúszó szellemi kreatív emberként jól megtaláltam a helyem a kínai kultúra kutatásában művelésében és terjesztésében. Sokszor jártam Kínában és Délkelet-Ázsiában. Ezekben az országokban szerzett tapasztalataim határozzák meg világlátásomat és szemléletemet.
Avatott mesterektől tanultam a kínai kultúra számos gyakorlatát, így a dél-kínai harcművészetek Hung Kuen és Wing Chun stílusait, valamint a hagyományos dél-kínai oroszlántáncot. Laktam buddhista kolostorban és fordítottam titkosírással írott évszázados taoista szentkönyveket. Ezen élményeim inspiráltak arra, hogy 2010-ben létrehozzam a Dél-Kína Kulturális Egyesületet, a következő célok megvalósítására:

- az emberi alkotó energiák felszabadítása, nevelés, képességfejlesztés
- az ifjúság szocializációjának és közösségi életének elősegítése
- környezet- és természetvédelmi kultúra fejlesztése, szemléletformálás
- az ifjúság kreatív szellemű nevelése, az erkölcsi értékek ápolása
- a kínai történelem, kultúra, mitológia megismerése és megismertetése, a kínai hagyományok és nyelv ápolása, az ezzel kapcsolatos ismeretek terjesztése

Az Egyesületünk egyik kiemelt célja, hogy az előzőekben megjelölt értékeket, hagyományokat, és ismereteket a fiatalok minél szélesebb körével ismertesse meg.
A célok népszerűsítése és megvalósítása érdekében az Egyesület tanfolyamokat, összejöveteleket, bemutatókat, találkozókat és előadásokat szervez, meghív külföldi előadókat, kiadványokat jelentet meg, honlapot üzemeltet, ismeretterjesztő munkát végez.

Mi a Yi Wu Tang?

Létrehoztuk klubhelységünket, amit Yi Wu Tang-nak neveztünk el. Itt tartjuk összejöveteleinket és eseményeinket.

Az Egyesület klubhelysége jelenleg igazán autentikus körnezetben várja az érdeklődőket. Helyszín: a kínai negyed egyik félreeső épülete, a Lishui Shanghui székháza, ahol hagyományos kínai huiguan hangulatban folynak az összejövetelek. A teát egy Qing stílusú teagarnitúrán készítjük, mely egyedi hangulatot kölcsönöz minden egyes csepp teának.